Földimogyorós zöld borsos csirkecsíkok

A földimogyoró az egyik legkedveltebb csemege , amely nem maradhat ki egyik házibuliról sem. Sós, pörkölt változata eteti magát. Én azonban a nagy kapkodásban sajnos natút változatot vettem , ami nem kopott sehogy... Mit volt- mit tenni, ledaráltam és panírt készítettem belőle, és a csirkemell csíkokon takaros és ropogós kiskabáttá vált. 

mogyoros_csirke.jpg08

 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg csíkokra vágott csirkemell
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 marék földimogyoró ledarálva
  • 4-5 szem zöld bors finomra zúzva
  • só, pár csepp olaj

 

Elkészítés: 

A csirkemellet előző este,  sóval elkevert tejfölbe bepácoljuk. Ha nincs ennyi időnk akkor pár óra is elég. ( de mint minden pácra, úgy erre is igaz, hogy minél tovább van a husi benne, annál omlósabb és ízletesebb lesz).

A csirkemell csíkokat meghempergetjük a darált földimogyoróban és kiolajozott tepsire fektetjük. A tetejét megszórjuk durvára őrölt zöld borssal. 

25 percig sütjük 180 fokon légkeveréses sütőben. 

Házi majonézt és lime szeletet tálalunk mellé.