Földimogyorós zöld borsos csirkecsíkok
A földimogyoró az egyik legkedveltebb csemege , amely nem maradhat ki egyik házibuliról sem. Sós, pörkölt változata eteti magát. Én azonban a nagy kapkodásban sajnos natút változatot vettem , ami nem kopott sehogy... Mit volt- mit tenni, ledaráltam és panírt készítettem belőle, és a csirkemell csíkokon takaros és ropogós kiskabáttá vált.
08
Hozzávalók:
- 50 dkg csíkokra vágott csirkemell
- 2 evőkanál tejföl
- 2 marék földimogyoró ledarálva
- 4-5 szem zöld bors finomra zúzva
- só, pár csepp olaj
Elkészítés:
A csirkemellet előző este, sóval elkevert tejfölbe bepácoljuk. Ha nincs ennyi időnk akkor pár óra is elég. ( de mint minden pácra, úgy erre is igaz, hogy minél tovább van a husi benne, annál omlósabb és ízletesebb lesz).
A csirkemell csíkokat meghempergetjük a darált földimogyoróban és kiolajozott tepsire fektetjük. A tetejét megszórjuk durvára őrölt zöld borssal.
25 percig sütjük 180 fokon légkeveréses sütőben.
Házi majonézt és lime szeletet tálalunk mellé.