Churros… a mexikói fánk
A churros a Spanyolok világhírű fánkja. Sült tésztarudacskák fahéjas cukorba forgatva, isteni illattal. Készíts otthon hozzá csokoládé mártogatóst, akár fehér csokoládéból is. Az egész család nagy kedvence lesz. Nassolásra fel!
Hozzávalók:
Bevonathoz:
14 dkg cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Fánkhoz:
2 teáskanál kristálycukor
3,3 dl víz
2 csipet só
3 evőkanál étolaj
20 dkg liszt
Elkészítés:
A bevonathoz a cukrot keverjük össze a fahéjjal. Egy lábasban tegyük fel melegedni vizet, majd tegyük hozzá a cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr, húzzuk le a tűzhelyről és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává összeáll a tészta. Ekkor érdemes még rámelegíteni, akkor lesz igazán jó! Egy széles lábasban forrósítsunk fel étolajat 180 fokosra. Ha kicsit kihűlt a masszánk, tegyük habzsákba, majd a forró olajba kb. 8-10 cm hosszú rudakat nyomunk. Addig süssük őket, míg szép aranybarnák lesznek és átsülnek. Az olajból kivéve itassuk le róluk a felesleges olajat, majd az előkészített fahéjas cukorba forgassuk bele. Csokiszósszal tálaljuk.