Grillezett ananászos kacsamell nyársak
Ez a pác, édes is és csípős is, nagyon jól passzol a kacsához. Ha különlegesebb étellel szeretnénk meglepni vacsoravendégeinket, ezek a parti nyársak nagyon ötletesek, és gyorsan el is készülnek.
Hozzávalók:
75 dkg kacsamell
20 dkg ananászlé + ananászdarabok
1 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika
2 dl joghurt
1 fej hagyma
kevés olaj
só
koriander ízlés szerint
őrölt kömény
Elkészítés:
Öntsük le az ananász levét, tegyünk félre annyi ananászt, ahány szeletre vágtuk a kacsamellet. A többi ananász levét is nyomkodjuk ki a tálba, a húst pedig hagyjuk benne. Adjuk hozzá a joghurtot, a kierezett apróra vágott chilit, az összezúzott koriandert, a zúzott fokhagymát, az olajat, és a sót. Tegyük bele a felvágott kacsát, keverjük össze, és hagyjuk állni 2 órát. Kockázzuk fel a hagymát. Szúrjuk nyársra a kacsát, a félretett ananászt és a hagymát, egymás után, míg el nem fogynak a hozzávalók. Mehet is a grillre, a páclével sütés közben gyakran kenegessük.