Metélőhagymás zöldséges tortellini leves
Gyors zöldségleves a hétköznapokra! Nagyon finom, és mutatós. Egy tipp, tálaláskor szórd meg a levesed reszelt sajttal is. Mindenki oda lesz érte.
Hozzávalók:
2 dkg vaj
4 zsenge sárgarépa
2 fehérrépa
2 zsenge karalábé
2-3 evőkanál olaj
2 l húsleves
Só, bors ízlés szerint
Petrezselyemzöld
10 dkg zöldborsó
25 dkg kész tortellini
1/2 csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A sárgarépát, gyökeret és a karalábét megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük a zöldségeket. A vajat egy lábasba felhevítjük, pár perc alatt megpirítjuk a vajon őket. Ha a zöldségek megpirultak, húslevessel, vagy sima vízzel, ha nincs, alaplevünk felöntjük és beletesszük a durvára darabolt petrezselyemzöldet. Ha a levesünk már majdnem kész, akkor hozzáadjuk zöldborsót a tortellinit, és készre főzzük. Végül után ízesítünk sóval, borssal. A levest a tészta puhulásáig főzzük. Aprított metélőhagymával meghintve azonnal tálaljuk.