Metélőhagymás zöldséges tortellini leves

Gyors zöldségleves a hétköznapokra! Nagyon finom, és mutatós. Egy tipp, tálaláskor szórd meg a levesed reszelt sajttal is. Mindenki oda lesz érte.

Hozzávalók:

2 dkg vaj

4 zsenge sárgarépa

2 fehérrépa

2 zsenge karalábé

2-3 evőkanál olaj

2 l húsleves

Só, bors ízlés szerint

Petrezselyemzöld

10 dkg zöldborsó

25 dkg kész tortellini

1/2 csokor metélőhagyma

 

Elkészítés:

A sárgarépát, gyökeret és a karalábét megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük a zöldségeket. A vajat egy lábasba felhevítjük, pár perc alatt megpirítjuk a vajon őket. Ha a zöldségek megpirultak, húslevessel, vagy sima vízzel, ha nincs, alaplevünk felöntjük és beletesszük a durvára darabolt petrezselyemzöldet. Ha a levesünk már majdnem kész, akkor hozzáadjuk zöldborsót a tortellinit, és készre főzzük. Végül után ízesítünk sóval, borssal. A levest a tészta puhulásáig főzzük. Aprított metélőhagymával meghintve azonnal tálaljuk.

gyors_zoldsegleves_tortellinivel_1.JPG