Zablisztből, fokhagyma ropogós

Ropogtatásra fel! Ha hétvégén nassolni, lazulni szeretnél kicsit, és sós ízre vágysz, akkor mindenféleképpen készítsd el ezt a zablisztes finomságot. Bármilyen mártogatóst készíthetsz hozzá kedved szerint, és már filmnézés közben ropogtathatunk is.

Hozzávalók:


25 dkg zabliszt

25 dkg natúr joghurt

1/2 teáskanál sütőpor

1 kávéskanál só

a kenéshez:

1 evőkanál olíva olaj

1-2 gerezd aprított fokhagyma

a tálaláshoz:

joghurt

tetszés szerinti fűszerek:

(só,bors,metélőhagyma,rozmaring)

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, és két cipót készítünk belőle. Lisztezett felületen 2,5 mm vastagra nyújtjuk őket. Mindegyiket vékonyan megkenjük az olajban elkevert fokhagymával, és forró sütőben kb. 15-20 perc alatt készre, ropogósra sütjük. Sülés után, frissen megsózzuk. Tálaláskor tetszés szerinti mártogatóssal kínáljuk.

fokhagymas_ropogos_kifoztuk_5e3367c100445ca37f9fde0988e81667.jpg