Zablisztből, fokhagyma ropogós
Ropogtatásra fel! Ha hétvégén nassolni, lazulni szeretnél kicsit, és sós ízre vágysz, akkor mindenféleképpen készítsd el ezt a zablisztes finomságot. Bármilyen mártogatóst készíthetsz hozzá kedved szerint, és már filmnézés közben ropogtathatunk is.
Hozzávalók:
25 dkg zabliszt
25 dkg natúr joghurt
1/2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
a kenéshez:
1 evőkanál olíva olaj
1-2 gerezd aprított fokhagyma
a tálaláshoz:
joghurt
tetszés szerinti fűszerek:
(só,bors,metélőhagyma,rozmaring)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és két cipót készítünk belőle. Lisztezett felületen 2,5 mm vastagra nyújtjuk őket. Mindegyiket vékonyan megkenjük az olajban elkevert fokhagymával, és forró sütőben kb. 15-20 perc alatt készre, ropogósra sütjük. Sülés után, frissen megsózzuk. Tálaláskor tetszés szerinti mártogatóssal kínáljuk.