Mexikói, csipős vega bulgur

A mai ebédre egy húsmentes, mexikói bulgur receptet készítek. Köretként is megállja a helyét, de egytálételként is fogyaszthatjuk. Tartalmas és laktató és viszonylag gyorsan el is készül.


Hozzávalók:


2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj

3 db aszalt paradicsom

75 g bulgur (szárazon)

120 g morzsolt kukorica

120 g bab

1 szál újhagyma

350 ml alaplé - zöldség

őrölt fekete bors

1 mokkáskanál őrölt chili

1 kávéskanál őrölt római kömény

1 db érett avokádó

 

Elkészítés:

A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat és pár percig pirítjuk benne a fokhagymát. Feldaraboljuk az aszalt paradicsomot. A serpenyőbe öntjük a bulgurt, kukoricát, babot, aszalt paradicsomot és az apróra vágott újhagymát. Hozzáöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, valamint hozzáadjuk az őrölt római köményt és az őrölt chilit. Lefedve, közepes láng alatt 15-20 perc alatt puhára főzzük a bulgurt. Az avokádót felkockázzuk, és a készételhez keverjük. Tálaljuk, esetleg kevés tejföllel és sajttal megszórhatjuk.

mexikoi-vega-bulgur-recept-foto.jpg