Mexikói, csipős vega bulgur
A mai ebédre egy húsmentes, mexikói bulgur receptet készítek. Köretként is megállja a helyét, de egytálételként is fogyaszthatjuk. Tartalmas és laktató és viszonylag gyorsan el is készül.
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 db aszalt paradicsom
75 g bulgur (szárazon)
120 g morzsolt kukorica
120 g bab
1 szál újhagyma
350 ml alaplé - zöldség
só
őrölt fekete bors
1 mokkáskanál őrölt chili
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 db érett avokádó
Elkészítés:
A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat és pár percig pirítjuk benne a fokhagymát. Feldaraboljuk az aszalt paradicsomot. A serpenyőbe öntjük a bulgurt, kukoricát, babot, aszalt paradicsomot és az apróra vágott újhagymát. Hozzáöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, valamint hozzáadjuk az őrölt római köményt és az őrölt chilit. Lefedve, közepes láng alatt 15-20 perc alatt puhára főzzük a bulgurt. Az avokádót felkockázzuk, és a készételhez keverjük. Tálaljuk, esetleg kevés tejföllel és sajttal megszórhatjuk.