Extra finom, sütőben sült kókuszbundás csirkemell

A rántott hús megunhatatlan, mindegy milyen módon készítjük el. Mindig, mindenki nagy kedvence. Ma készítsük kicsit különlegesebben el. Kívül igazán ropogós, belül szaftos és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:


60 dkg csirkemellfilé

Himalája só

őrölt fekete bors

a panírozáshoz:

15 dkg extraszűz kókuszliszt

2 dl Cocomas kókusztejszín

1/2 lime kifacsart leve

1 tojás

15 dkg gluténmentes zabpehely

5 dkg kókuszreszelék

1/2 kávéskanál őrölt fahéj

1/2 kávéskanál Himalája só

1 kávéskanál őrölt pirospaprika

1/2 kávéskanál őrölt fekete bors

1/2 kávéskanál fokhagyma-granulátum

A sütéshez:

kókuszolaj

 

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk. Mindet sózzuk, borsozzuk. A kókusztejszínt elhabarjuk a limelével és a tojással. A zabpelyhet késes aprítóval durvára daráljuk, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket, a fahéjat, a sót, a pirospaprikát, a borsot és a fokhagymát. A húst a kókuszlisztbe, a tojásos kókusztejszínbe, végül az ízesített zabpehelybe forgatjuk. Nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, vékonyan megkenjük folyékony kókuszolajjal. Elrendezzük benne a csirkemellet, kevés kókuszolajat spriccelünk rá. Előmelegített, 185 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, a sütési idő felénél a szeleteket óvatosan megfordítjuk. Melegen, tetszőleges körettel tálaljuk.

sutoben_sult_kokuszbundas_csirkemell_6fe39acbd16dec7e82afaa38dfa8c060.jpg