Extra finom, sütőben sült kókuszbundás csirkemell
A rántott hús megunhatatlan, mindegy milyen módon készítjük el. Mindig, mindenki nagy kedvence. Ma készítsük kicsit különlegesebben el. Kívül igazán ropogós, belül szaftos és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
Himalája só
őrölt fekete bors
a panírozáshoz:
15 dkg extraszűz kókuszliszt
2 dl Cocomas kókusztejszín
1/2 lime kifacsart leve
1 tojás
15 dkg gluténmentes zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál Himalája só
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1/2 kávéskanál fokhagyma-granulátum
A sütéshez:
kókuszolaj
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk. Mindet sózzuk, borsozzuk. A kókusztejszínt elhabarjuk a limelével és a tojással. A zabpelyhet késes aprítóval durvára daráljuk, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket, a fahéjat, a sót, a pirospaprikát, a borsot és a fokhagymát. A húst a kókuszlisztbe, a tojásos kókusztejszínbe, végül az ízesített zabpehelybe forgatjuk. Nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, vékonyan megkenjük folyékony kókuszolajjal. Elrendezzük benne a csirkemellet, kevés kókuszolajat spriccelünk rá. Előmelegített, 185 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, a sütési idő felénél a szeleteket óvatosan megfordítjuk. Melegen, tetszőleges körettel tálaljuk.