Mézes-szezámos csirkefalatkák
Egy finom szezámmagos csirke ebédre vagy vacsorára tökéletes fogás. Lepd meg párodat és készítsd el otthonra ezt a finom kínai ételt.
Hozzávalók:
1 teáskanál növényi olaj
4 db csirkemell filé
A szószhoz:
Negyed csésze szójaszósz
Negyed csésze méz
2 evőkanál ketchup
Másfél evőkanál fokhagyma
15 dkg szezámmag
Elkészítés:
Az előkészített csirkemellet felkockázzuk és 10 perc alatt süssük át serpenyőben, egy kis olajon. Közben egy tálban keverjük el a szójaszószt a ketchuppal, a mézzel és a zúzott fokhagymával. Ha ez megvan, öntsük hozzá a csirkéhez és hagyjuk, 10 percig rotyogni ebben a lében. Amint a csirke teljesen megpuhult, zárjuk el alatta a gázt és szórjuk meg szezámmaggal. Kedvünk szerinti körettel tálaljuk.