Karfiolos raguleves, sertéstarjából
A raguleves már önmagában egy Isteni finom, laktató leves, de még egy kis zöldséggel és plusz fűszerrel megbolondítva, még különlegesebbé tehetjük.
Hozzávalók:
40 dkg sertéstarja
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom felaprítva
só
őrölt fekete bors
1 l húsalaplé
1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 dl hideg víz
1 sárgarépa
1–2 szál zeller zöld
1 kisebb karfiol
1 evőkanál zsír
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tarját és a megtisztított sárgarépát kisebb kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, rádobjuk a húst és a répát. Néhány percig kevergetjük, közben borssal és gyömbérrel ízesítjük. Sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, felöntjük kevés vízzel, lefedjük, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús majdnem puha nem lesz (25-30 perc).
Belekeverjük előbb a lisztet, majd a tejfölt, beleöntjük a vizet, és az egészet jól elvegyítjük. Hozzáöntjük az alap levet, és felforraljuk a levest. Beletesszük a karfiolt, a zeller zöldet, ha szükséges, után ízesítjük, és készre főzzük. A zellerlevelet eltávolítjuk, és a levest forrón, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.