Karfiolos raguleves, sertéstarjából

A raguleves már önmagában egy Isteni finom, laktató leves, de még egy kis zöldséggel és plusz fűszerrel megbolondítva, még különlegesebbé tehetjük.


Hozzávalók:

40 dkg sertéstarja

1 vöröshagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom felaprítva

őrölt fekete bors

1 l húsalaplé

1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér

3 evőkanál tejföl

1 evőkanál liszt

1 dl hideg víz

1 sárgarépa

1–2 szál zeller zöld

1 kisebb karfiol

1 evőkanál zsír

1 csokor petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

A tarját és a megtisztított sárgarépát kisebb kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, rádobjuk a húst és a répát. Néhány percig kevergetjük, közben borssal és gyömbérrel ízesítjük. Sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, felöntjük kevés vízzel, lefedjük, és addig rotyogtatjuk, amíg a hús majdnem puha nem lesz (25-30 perc).

Belekeverjük előbb a lisztet, majd a tejfölt, beleöntjük a vizet, és az egészet jól elvegyítjük. Hozzáöntjük az alap levet, és felforraljuk a levest. Beletesszük a karfiolt, a zeller zöldet, ha szükséges, után ízesítjük, és készre főzzük. A zellerlevelet eltávolítjuk, és a levest forrón, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

karfiolos_tejszines_repas_leves.jpg