Ropogós,kenyértésztában sült csülök
Itt a Húsvét Hétfő, a locsolkodás napja. Varázsoljuk el ezzel az Isteni Kenyértésztában sült csülökkel, betérő vendégeinket. Hölgyek, szép napot Nektek és sok locsolót!
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
3 dl langyos víz
1 teáskanál só
A csülökhöz:
2 db sertéscsülök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom, paprika
5 dkg zsír
só
Elkészítés:
A lisztet kissé felmelegítjük. A közepébe kialakított mélyedésbe beletesszük az élesztőt és langyos vízzel elkeverjük, majd 30 percig hagyjuk kelni. Ezután addig dagasztjuk a tésztát, míg az az edény falától elválik. Ekkor a tetejét meghintjük liszttel, konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve kb. egy 3/4 órát kelesztjük. A csülköket előző napon besózzuk. A sütés előtt fokhagymával bedörzsöljük és félbevágott hagymával, felszeletelt paradicsompaprikával együtt, kevés zsírt alátéve megsütjük. Amikor a hús megpuhult, a csontot kiemeljük. A megkelt kenyértésztát kinyújtjuk, közepére tesszük a kicsontozott, ízes csülköt. Beburkoljuk a tésztával, és sütőbe téve kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Melegen felszeletelve tálaljuk.