Ropogós,kenyértésztában sült csülök

Itt a Húsvét Hétfő, a locsolkodás napja. Varázsoljuk el ezzel az Isteni Kenyértésztában sült csülökkel, betérő vendégeinket. Hölgyek, szép napot Nektek és sok locsolót!

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt

3 dkg élesztő

3 dl langyos víz

1 teáskanál só

A csülökhöz:

2 db sertéscsülök

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db paradicsom, paprika

5 dkg zsír



Elkészítés:

A lisztet kissé felmelegítjük. A közepébe kialakított mélyedésbe beletesszük az élesztőt és langyos vízzel elkeverjük, majd 30 percig hagyjuk kelni. Ezután addig dagasztjuk a tésztát, míg az az edény falától elválik. Ekkor a tetejét meghintjük liszttel, konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve kb. egy 3/4 órát kelesztjük. A csülköket előző napon besózzuk. A sütés előtt fokhagymával bedörzsöljük és félbevágott hagymával, felszeletelt paradicsompaprikával együtt, kevés zsírt alátéve megsütjük. Amikor a hús megpuhult, a csontot kiemeljük. A megkelt kenyértésztát kinyújtjuk, közepére tesszük a kicsontozott, ízes csülköt. Beburkoljuk a tésztával, és sütőbe téve kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Melegen felszeletelve tálaljuk.

kenyertesztaban-sult-csulok-696x696.jpg