Sajtkrémes, mini répatortácskák

A család részére, Húsvéti süteménynek, tökéletes választás a mini répatortácskák. Készítsük a gyerekekkel el, és legyen móka és kacagás a desszert sütés. Aki attól fél, hogy érződni fog a répa íze, annak garantálom, hogy nem fog. Bátran, próbáljátok ki.

Hozzávalók:


1 nagyobb sárgarépa reszelve2 tojás

1,25 dl olaj

1 narancs reszelt héja

1 banán

12 dkg finomítatlan nádcukor

1/2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál őrölt fahéj

1 csipet só

25 dkg liszt

5 dkg durvára vágott dió

2 dkg vaj, a forma kikenéséhez

Tejére:

5 dkg natúr krémsajt

8 dkg porcukor

1 evőkanál tej

Dió

 

Elkészítés:

A tojást a cukorral kihabosítjuk, és fokozatosan hozzáadagoljuk az olajat. A banánt villával szétnyomkodjuk, a répával, a narancshéjjal együtt a masszához adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a dióval és a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd a kivajazott formákat 3/4-éig töltjük. 175 fokon 30 perc alatt, aranybarnára sütjük. Elkészítjük a mázat. A krémsajtot a porcukorral kikeverjük. Ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk a kívánt állag eléréséig. A kihűlt tortácskákat bevonjuk a krémmel, és dióval díszítjük.

repatorta-1_d3a78ad1ee12a42989c5ad5c7b09288b.jpg