Szezámmagos-baconos spárga grissini
Ez a recept nem igényel bonyolult konyhai műveleteket. Gyorsan elkészül. Nagyon sok oldalú finomság. Szuper ebéd, vacsora vagy sörkorcsolya. Köretnek illetve, mártogatós vendégváró, falatkáknak is szenzációs.
Hozzávalók:
Mélyhűtött/előhűtött vajastészta
1 csomag zsenge spárga
1 tojás
5 dkg szezámmag
10 dkg trappista sajt
15 dkg szeletelt bacon
Elkészítés:
A zöld spárgákat megmossuk, megtisztítjuk, végeit letördeljük, ott ahol maguktól elpattantak. A mirelit vajastésztát vékonyra nyújtjuk és megkenjük felvert tojással. Reszelünk rá sajtot, megszórjuk frissen őrölt borssal. Majd felvágjuk ujjnyi széles csíkokra, rátesszük a szelet baconokat és ferdén indítva, a széleket picit összenyomva, a spárgák köré tekerjük. Kívülről megkenjük és szezámmaggal, az egyik felét, sajttal pedig a másik felét szórjuk meg. 185 fokos sütőben kb. 20 perc alatt, ropogós aranysárga sütjük.