Gyömbéres répakrémleves, almaszeletekkel

Egy könnyű, krémleves mindig jól esik az embernek. Ráadásul, glutén és húsmentes is, így lisztérzékenyek és a vegetáriánusok egyik kedvenc receptje is lehet.  A tejszín krémessé, a gyömbér különlegessé teszi a levesünket. Aki pedig hiányolja belőle a húst, egy kis pirított baconnal kiegészítheti.



Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

diónyi gyömbér

2 szál sárgarépa

2 evőkanál vaj

1,5 l zöldségleves lé

4 evőkanál tejszín

2 alma

 

Elkészítés:

A megtisztított hagymát, felaprítjuk. A gyömbért is meghámozzuk, lereszeljük. A sárgarépát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Nagyobb edényben a vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a répát, majd felöntjük a levessel, és felforraljuk. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A levesbe keverjük a tejszínt, botmixerrel péppé zúzzuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Szeletelt almával tálaljuk.

gyomberes-almas-repaleves_n-201510170624.jpg