Gyömbéres répakrémleves, almaszeletekkel
Egy könnyű, krémleves mindig jól esik az embernek. Ráadásul, glutén és húsmentes is, így lisztérzékenyek és a vegetáriánusok egyik kedvenc receptje is lehet. A tejszín krémessé, a gyömbér különlegessé teszi a levesünket. Aki pedig hiányolja belőle a húst, egy kis pirított baconnal kiegészítheti.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
diónyi gyömbér
2 szál sárgarépa
2 evőkanál vaj
1,5 l zöldségleves lé
4 evőkanál tejszín
2 alma
Elkészítés:
A megtisztított hagymát, felaprítjuk. A gyömbért is meghámozzuk, lereszeljük. A sárgarépát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Nagyobb edényben a vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a répát, majd felöntjük a levessel, és felforraljuk. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A levesbe keverjük a tejszínt, botmixerrel péppé zúzzuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Szeletelt almával tálaljuk.