Egy igazi klasszikus, pulyka Wellington módra

A pulyka Wellington módra, nem a leggyorsabban elkészíthető étel, de fenséges hétköznapi vacsora, vagy hétvégi ebéd lehet belőle. Egy igazi klasszikussal, varázsold el a családod, vagy vendégeid, barátaid.

Hozzávalók:


50 dkg pulykamellfilé

bors

2 ek olaj

25 dkg gomba

1 csomag konyhakész vajas leveles tészta

8 szelet bacon

1 db tojás

 

Elkészítés:

A megtisztított pulykamellet megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon. Azután kiszedjük, és a megtisztított, felaprított gombafejeket megpároljuk a visszamaradt zsiradékon.

A tésztát kitekerjük, és elrendezzük rajta a baconszeleteket. Rájuk tesszük a húst, és ráhalmozzuk a párolt gombát. A tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és a 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Pihentetjük, majd azután felszeleteljük.Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

pulykawellington.jpg