Egy igazi klasszikus, pulyka Wellington módra
A pulyka Wellington módra, nem a leggyorsabban elkészíthető étel, de fenséges hétköznapi vacsora, vagy hétvégi ebéd lehet belőle. Egy igazi klasszikussal, varázsold el a családod, vagy vendégeid, barátaid.
Hozzávalók:
50 dkg pulykamellfilé
só
bors
2 ek olaj
25 dkg gomba
1 csomag konyhakész vajas leveles tészta
8 szelet bacon
1 db tojás
Elkészítés:
A megtisztított pulykamellet megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon. Azután kiszedjük, és a megtisztított, felaprított gombafejeket megpároljuk a visszamaradt zsiradékon.
A tésztát kitekerjük, és elrendezzük rajta a baconszeleteket. Rájuk tesszük a húst, és ráhalmozzuk a párolt gombát. A tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és a 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Pihentetjük, majd azután felszeleteljük.Tetszés szerinti körettel tálaljuk.