Málnás mascarponés élvezet
Ezt a desszertet, előre elkészíthetjük, és amikor csak hidegre és édességre vágyunk, kivesszük a mélyhűtőnkből és friss eper vagy csokoládé öntettel kínáljuk. Tegyük zárható dobozokba, és úgy tároljuk őket. Isteni finom édesség, készítsétek el és harapjatok bele. Egy tipp: sokat készítsetek belőle, mert gyorsan fogy.
Hozzávalók:
20 dkg friss eper
40 dkg mascarpone
15 dkg házi túró
2 dl tejszín, kemény habbá verve
Édesítő ízlés szerint
A forgatáshoz mogyoró vagy mandula morzsa
5 dkg vaj vagy kókuszolaj
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a sajtkrémet és az édesítőt. Majd óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínhabot, illetve a málnát úgy, hogy ne essenek szét teljesen a szemek. A málnás krémet tegyük 2 órára a mélyhűtőbe. Ha nem elég finom szemű a morzsánk, daráljuk át, majd pirítsuk meg aranybarnára a vajon. Ha kész, kevés édesítőt szórhatunk rá. Vegyük ki a mélyhűtőből a túrós málnakrémet és egy kanál segítségével formázzunk gombócokat belőle. A gombócokat forgasd meg az előkészített panírban, majd sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a gombócok idővel meglágyulnak. Éppen ezért legjobb, ha 5-6 darabonként folyamatosan pakoljuk a mélyhűtőbe.