Pár perces Kapor leves

Ez a leves pofonegyszerű, és villámgyorsan elkészíthető. Forró, meleg nyári napokra kifejezetten ajánlom hidegen. Hűsítő hatású, savanykás, szomjoltó, és még krémes is.

 

Hozzávalók:

 

2 csokor kapor (friss)

1 evőkanál vaj

1 evőkanál búzaliszt

800 ml víz

1 dl fehérbor

2 csipet só

1 csipet őrölt fehér bors

50 ml tejszín

1 db tojássárgája

 

Elkészítés:

A kaprot alaposan megmossuk, majd felaprítjuk. A vajon megpirítjuk a lisztet szép barnára, majd hozzászórjuk a kaprot is és még 2-3 percig pirítjuk alacsony lángon. Felöntjük a vízzel és a borral, sózzuk, borsozzuk és kb.10 percig főzzük a levest, hogy megpuhuljon a kapor és kis színt kapjon a levesünk. Egy tojássárgáját kikeverünk egy kis edényben tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. Hagyjuk még egy kis ideig főni, majd elzárjuk alatta a lángot. Frissen őrölt borssal, kevés tejszínnel és kenyérkockákkal tálaljuk.

kaporleves-recept-foto.jpg