Pár perces Kapor leves
Ez a leves pofonegyszerű, és villámgyorsan elkészíthető. Forró, meleg nyári napokra kifejezetten ajánlom hidegen. Hűsítő hatású, savanykás, szomjoltó, és még krémes is.
Hozzávalók:
2 csokor kapor (friss)
1 evőkanál vaj
1 evőkanál búzaliszt
800 ml víz
1 dl fehérbor
2 csipet só
1 csipet őrölt fehér bors
50 ml tejszín
1 db tojássárgája
Elkészítés:
A kaprot alaposan megmossuk, majd felaprítjuk. A vajon megpirítjuk a lisztet szép barnára, majd hozzászórjuk a kaprot is és még 2-3 percig pirítjuk alacsony lángon. Felöntjük a vízzel és a borral, sózzuk, borsozzuk és kb.10 percig főzzük a levest, hogy megpuhuljon a kapor és kis színt kapjon a levesünk. Egy tojássárgáját kikeverünk egy kis edényben tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. Hagyjuk még egy kis ideig főni, majd elzárjuk alatta a lángot. Frissen őrölt borssal, kevés tejszínnel és kenyérkockákkal tálaljuk.