Ricottás, bazsalikompestós fusilli, sült koktélparadicsommal
Vegetáriánus barátnőmnek ezzel a tésztával szoktam kedveskedni, ha vendégségbe érkeznek hozzánk. Ha nincs vegetáriánus a családba, viszont unod már a húsos ételeket, akkor ez kiváló recept egy húsmentes napra. Laktató, ízletes, nyári olaszos tészta, nyári estékre.
Hozzávalók:
30 dkg ricotta
1 nagy csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
Tengeri só,
Frissen őrölt bors
40 dkg koktélparadicsom
50 dkg fusilli tészta
Elkészítés:
A bazsalikomot, a hámozott fokhagymát és kb. fél dl olívaolajat, turmixoljunk össze botmixerrel, ízesítsük sóval, borssal, majd keverjük a riccotához. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbe vágjuk, és egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon rázogatva megsütjük. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, forgassuk össze a ricottás pestóval. Ha nehéz keverni, adjunk hozzá néhány evőkanálnyi vizet a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a sült koktélparadicsomot, forgassuk össze, és tálaljuk.