Ricottás, bazsalikompestós fusilli, sült koktélparadicsommal

Vegetáriánus barátnőmnek ezzel a tésztával szoktam kedveskedni, ha vendégségbe érkeznek hozzánk. Ha nincs vegetáriánus a családba, viszont unod már a húsos ételeket, akkor ez kiváló recept egy húsmentes napra. Laktató, ízletes, nyári olaszos tészta, nyári estékre.



Hozzávalók:

 

30 dkg ricotta

1 nagy csokor bazsalikom

1 gerezd fokhagyma

1 dl olívaolaj

Tengeri só,

Frissen őrölt bors

40 dkg koktélparadicsom

50 dkg fusilli tészta

 

Elkészítés:


A bazsalikomot, a hámozott fokhagymát és kb. fél dl olívaolajat, turmixoljunk össze botmixerrel, ízesítsük sóval, borssal, majd keverjük a riccotához. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbe vágjuk, és egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon rázogatva megsütjük. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, forgassuk össze a ricottás pestóval. Ha nehéz keverni, adjunk hozzá néhány evőkanálnyi vizet a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a sült koktélparadicsomot, forgassuk össze, és tálaljuk.

rec7e.jpg