Vega gombagulyás

Ha gulyásra gondolunk, szinte evidens, hogy húst is tartalmaz a levesünk. Viszont most a vegetáriánus olvasóimnak kedveznék, ezzel a nagyon laktató, bőséges, finom recepttel. Bográcsban egyaránt elkészíthető. Tipp: Ha apró szemű csiperkegombát válogatsz össze, még gusztusosabb lesz az étel, és még szeletelned sem kel.

 

Hozzávalók:

 

60 dkg bébi csiperkegomba

30 dkg burgonya

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1/2 dl olaj

2 teáskanál őrölt pirospaprika

Frissen őrölt bors

Őrölt köménymag

1 db zöldpaprika

1 paradicsom

1–2 teáskanál morzsolt majoránna

1 l víz

Tejföl

Petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk, a gombát szeletekre vágjuk, a burgonyát felkockázzuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk. Az olajat felhevítjük, megpároljuk rajta a hagymát, és beleszórjuk a pirospaprikát. Rátesszük a gombát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és a köményt is hozzá adjuk, illetve majoránnával megszórjuk, majd 5 dl vízzel felöntve kis lángon, lefedve kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a többi zöldséget, felöntjük további 5 dl vízzel, és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Ízlés szerint zöldpaprikával, petrezselyemzölddel, tejföllel tálaljuk.

gombagulyas_38e40039b89b7252c0b58643bb61f055.jpg