Ropogós Lyoni hagyma

Lyoni hagymakarikával remekül fel lehet dobni a sült hús, grillezett húsokat, de szendvicsekbe, hamburgerbe is kiváló. Jól záródó dobozban pár napig eltartható. Készíthetjük lila hagymából is.

 

Hozzávalók:

 

3 fej vörös hagyma

60 g liszt

0,5 l repceolaj

 

Elkészítése:

A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, kicsit átmozgatjuk, hogy szétessenek a karikák és megszórjuk liszttel, és lerázzuk róla a felesleget. Közepesen forró, bő olajban beleszórva, kisütjük. Közben kevergetjük. Akkor tökéletes, ha világosbarnára sül és ropogós. Ha megsült, papírtörlőre borítjuk, hogy a felesleges olaj felszívódjon, majd enyhén megsózzuk.

9_lyoni_hagyma.jpg