Pármai csirkemell, cukkinis mediterrán mártással

Nincs is jobb egy könnyű, nyári mediterrán vacsoránál. Kertben kiülve, egy pohár bor mellett, lazíts, enged el a gondokat, és érezd a mennyei ízeket.

 

Hozzávalók:

2 nagyobb cukkini

70 dkg csirkemell

20 dkg szárított paradicsom

4 gerezd zúzott fokhagyma

400 ml tejszín

15 dkg reszelt parmezán

1 evőkanál vaj

Bazsalikom

Chili pehely

Só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Hevítsük fel a vajat egy serpenyőben. Süssük arany barnára a besózott, felcsíkozott hússzeletek mindkét oldalát. Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot kb. 1 evőkanál olajjal, majd az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk néhány percig. Öntsük fel az alapot tejszínnel, adjuk hozzá a parmezánt és forraljuk össze. Ízesítsük sóval, friss bazsalikommal és kevés chili pehellyel. Amikor már puha a hús, és a mártás harmóniája is tökéletes, forgassuk bele a megtisztított, csíkokra vágott cukkinit. Várjuk, meg míg újra felforr az alap, újra keverjük át, majd húzzuk le a tűzről.

620x0_2.jpg