Pármai csirkemell, cukkinis mediterrán mártással
Nincs is jobb egy könnyű, nyári mediterrán vacsoránál. Kertben kiülve, egy pohár bor mellett, lazíts, enged el a gondokat, és érezd a mennyei ízeket.
Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini
70 dkg csirkemell
20 dkg szárított paradicsom
4 gerezd zúzott fokhagyma
400 ml tejszín
15 dkg reszelt parmezán
1 evőkanál vaj
Bazsalikom
Chili pehely
Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Hevítsük fel a vajat egy serpenyőben. Süssük arany barnára a besózott, felcsíkozott hússzeletek mindkét oldalát. Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot kb. 1 evőkanál olajjal, majd az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk néhány percig. Öntsük fel az alapot tejszínnel, adjuk hozzá a parmezánt és forraljuk össze. Ízesítsük sóval, friss bazsalikommal és kevés chili pehellyel. Amikor már puha a hús, és a mártás harmóniája is tökéletes, forgassuk bele a megtisztított, csíkokra vágott cukkinit. Várjuk, meg míg újra felforr az alap, újra keverjük át, majd húzzuk le a tűzről.