Hideg sárgabarack krémleves, mandulával

Nyáron, friss gyümölcsből a legfinomabbak a hideg krémlevesek. Ha nem szereted a sárgabarackot, akkor őszi barackkal is elkészíthető, de igazság szerint, bármely más gyümölccsel helyettesítheted, és nyugodtan maradhat ugyan úgy az alap recept.

 

Hozzávalók:

1 kg sárgabarack

1 citrom

4-5 szegfűszeg

1 csomag vaníliás cukor

2-3 evőkanál cukor

2 dl tejföl

1 csomag vaníliás pudingpor

1 kávéskanál őrölt fahéj

2 evőkanál szeletelt mandula

 

Elkészítés:

 A barackból 2 darabot félreteszünk a tálaláshoz. A megtisztított barackot annyi vízben feltesszük főni, ami ellepi. A citrom felét felkarikázzunk és a szegfűszeggel együtt a barackhoz adjuk. Beletesszük a vaníliás cukrot és a kristálycukrot is, felforraljuk, és további 10 percig lassú tűzön puhára főzzük a barackot. Ha a barack megpuhult, kivesszük a citromkarikákat, a szegfűszegetek és összeturmixoljuk. A pudingport a tejföllel simára keverjük. Hozzáadunk 1 dl vizet és a barackhoz keverjük. Ízesítjük a fahéjjal, illetve 2 evőkanál citromlével, és összeforraljuk. Ha sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még vizet, vagy barack levet. Ízlés szerint édesíthetjük még. Lehűtve, barackszeletekkel és szeletelt mandulával tálaljuk.

barackleves_allo.jpg