Hideg sárgabarack krémleves, mandulával
Nyáron, friss gyümölcsből a legfinomabbak a hideg krémlevesek. Ha nem szereted a sárgabarackot, akkor őszi barackkal is elkészíthető, de igazság szerint, bármely más gyümölccsel helyettesítheted, és nyugodtan maradhat ugyan úgy az alap recept.
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack
1 citrom
4-5 szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál cukor
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés:
A barackból 2 darabot félreteszünk a tálaláshoz. A megtisztított barackot annyi vízben feltesszük főni, ami ellepi. A citrom felét felkarikázzunk és a szegfűszeggel együtt a barackhoz adjuk. Beletesszük a vaníliás cukrot és a kristálycukrot is, felforraljuk, és további 10 percig lassú tűzön puhára főzzük a barackot. Ha a barack megpuhult, kivesszük a citromkarikákat, a szegfűszegetek és összeturmixoljuk. A pudingport a tejföllel simára keverjük. Hozzáadunk 1 dl vizet és a barackhoz keverjük. Ízesítjük a fahéjjal, illetve 2 evőkanál citromlével, és összeforraljuk. Ha sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még vizet, vagy barack levet. Ízlés szerint édesíthetjük még. Lehűtve, barackszeletekkel és szeletelt mandulával tálaljuk.