Házi joghurtos-gyümölcsös jégkrém
A házi jégkrémnél nincs is finomabb nyári desszert, ebben a hossztantartó hőségben, főképp, ha a gyümölcsöket is saját magatok részére termesztitek meg. Irány a kert, gyümölcsszedésre fel és készülhetnek a finomabbnál finomabb hideg, hűsítő pálcikás édességek. A gyermekek és felnőttek kedvence egyaránt.
Hozzávalók:
2 dl cukrozott sűrített tej
2 dl habtejszín
1 dl natúr joghurt
10 dkg piros bogyós erdei gyümölcs
5 dkg kristálycukor
10 evőkanál müzli a kedvencünkből
8 fapálcika
Elkészítés:
A gyümölcsöt villával áttörjük, a cukorral 5 percig főzzük, majd kihűtjük. A sűrített tejet, a tejszínt és a joghurtot alaposan összekeverjük. Váltakozva a formákba kanalazzuk a tejszínes keveréket, a gyümölcsöt és a müzlit, végül villával kicsit átkeverjük. Fagyasztóba tesszük, 1-2 óra elteltével a pálcikákat is beledugjuk. 10 órát fagyasztjuk. Tálalás előtt kiszedjük a formából, a kissé megolvadt jégkrémek végét müzlibe mártjuk, így kínáljuk.