Házi joghurtos-gyümölcsös jégkrém

A házi jégkrémnél nincs is finomabb nyári desszert, ebben a hossztantartó hőségben, főképp, ha a gyümölcsöket is saját magatok részére termesztitek meg. Irány a kert, gyümölcsszedésre fel és készülhetnek a finomabbnál finomabb hideg, hűsítő pálcikás édességek. A gyermekek és felnőttek kedvence egyaránt.

 

Hozzávalók:

2 dl cukrozott sűrített tej

2 dl habtejszín

1 dl natúr joghurt

10 dkg piros bogyós erdei gyümölcs

5 dkg kristálycukor

10 evőkanál müzli a kedvencünkből

8 fapálcika

 

Elkészítés:

A gyümölcsöt villával áttörjük, a cukorral 5 percig főzzük, majd kihűtjük. A sűrített tejet, a tejszínt és a joghurtot alaposan összekeverjük. Váltakozva a formákba kanalazzuk a tejszínes keveréket, a gyümölcsöt és a müzlit, végül villával kicsit átkeverjük. Fagyasztóba tesszük, 1-2 óra elteltével a pálcikákat is beledugjuk. 10 órát fagyasztjuk. Tálalás előtt kiszedjük a formából, a kissé megolvadt jégkrémek végét müzlibe mártjuk, így kínáljuk.

muzli_gyumolcs_jegkrem_804c43453ce98a78c505cdd858d748cf.jpg