Illatos levendula szörp
Szedd magad levendula szüreten voltam a családdal a hétvégén, és ott igazán kedvet kaptam egy kis szörp főzéshez. Aki imádja a levendula illatát, és minden mást is, ami levendula illatú, az semmiféleképpen ne hagyja ki ezt az Isteni nedűt. Készíthetjük friss, vagy akár szárított levendulából is, de én mindenképp a frisset ajánlom. Akár ajándékba is készíthetjük. Jó szörpözést.
Hozzávalók:
1 liter víz
1 kg kristálycukor
2 bögre levendulavirág szár nélkül
6 szál menta
6 db citrom leve
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromsav
Elkészítése:
A cukrot a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a citromsavat, a citromok levét, a frissen szedett levendulavirágokat, és a mentát, majd elzárjuk a tüzet alatta, és hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Ezután fedjük le, és hagyjuk egy napig érni. Másnap szűrjük le és forraljuk fel újra, majd öntsük sterilizált üvegekbe, és tegyük meleg dunsztba. Jól behűtve fogyasztjuk.