Szójaszószos- parázson sült csirkemell
Ha már te is unod a szokványos grillezett csirke mellett, és fűszer keveréket, akkor ez a recept most nem véletlen keveredett eléd. Légy merész, próbáld ki, hisz a nyár az újdonságokról szól. Varázsold el vendégeidet, és újíts be ezzel a tuti recepttel.
Hozzávalók:
6 csirkemellfilé
1 pohárnyi szójaszósz
2 pohárnyi száraz sherry
Elkészítés:
A filéket megmossuk, és konyhai papírtörlőn megszárítjuk, leitatjuk a felesleges nedvességet a húsról. A csirkemell filékből közepes vastagságú szeleteket vágunk. Elkészítjük a páclevet. Egy tálban, összekeverjük a sherryt és a szójaszószt. A húsunkat külön nem kell sózni már, mivel a szójaszósz elég sós önmagában is. A csirkemell szeleteket beletesszük a kevert páclébe, majd letakarva a hűtőbe minimum egy napig állni hagyjuk. Fél nap elteltével, a húsokat megforgathatjuk.
Olajozott grillrácson, a hús mind két oldalát kb. 5-5 percig sütjük.