Fetával töltött pulykamell, paradicsomos padlizsánnal sütve
A padlizsán és a paradicsom nagyon jól passzol egymáshoz, igazi ízkavalkád ez az étel. a Fetasajttól a hús belül szaftos lesz, és krémes töltelékű. Bármilyen hússal elkészíthetjük.
Hozzávalók:
1 kg pulykamell
40 dkg paradicsom
4 szelet feta sajt
1 kisebb padlizsán
Kakukkfű
Durvára őrölt bors
Olívaolaj
Elkészítés:
A pulykamellet szeleteket vágjuk be, nyissuk szét, kissé klopfoljuk ki, majd fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és olívaolajjal. A szétnyitott hús egyik felére tegyünk egy szelet feta sajtot, majd borítsuk rá a másik felét. Ezután egy tálban forgassuk össze a felkockázott paradicsomot, padlizsánt, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel és locsoljuk meg olívaolajjal. Végül egy kisebb tepsit kenjünk ki olívaolajjal, fektessük bele a megtöltött csirkemelleket, majd a tetejére öntsük rá a zöldséges keveréket. 180 fokos sütőben 35-40 percig süssük, majd forrón tálaljuk.