Fetával töltött pulykamell, paradicsomos padlizsánnal sütve

A padlizsán és a paradicsom nagyon jól passzol egymáshoz, igazi ízkavalkád ez az étel. a Fetasajttól a hús belül szaftos lesz, és krémes töltelékű. Bármilyen hússal elkészíthetjük.

 

Hozzávalók: 


1 kg pulykamell

40 dkg paradicsom

4 szelet feta sajt

1 kisebb padlizsán

Kakukkfű

Durvára őrölt bors

Olívaolaj

 

Elkészítés:

A pulykamellet szeleteket vágjuk be, nyissuk szét, kissé klopfoljuk ki, majd fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és olívaolajjal. A szétnyitott hús egyik felére tegyünk egy szelet feta sajtot, majd borítsuk rá a másik felét. Ezután egy tálban forgassuk össze a felkockázott paradicsomot, padlizsánt, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel és locsoljuk meg olívaolajjal. Végül egy kisebb tepsit kenjünk ki olívaolajjal, fektessük bele a megtöltött csirkemelleket, majd a tetejére öntsük rá a zöldséges keveréket. 180 fokos sütőben 35-40 percig süssük, majd forrón tálaljuk.

sajttaltoltottcsirke_peanutbutterandpeppers_com_980x480.jpg