Mustáros-tejszínes szósz
Ennek a szósznak az ízét, a pikánsságát a dijoni mustár adja meg. A tejszín lággyá varázsolja, és igazán jól passzol majd a mustáros szószunk vörös vadabb ízű húsokhoz. Aki nem szereti a chilit, annak ajánlani tudom helyette a színes borskeveréket, vagy esetleg a rózsaborsot, a lényeg, hogy valódi dijoni mustárt használjunk.
Hozzávalók:
100 ml tejszín
100 ml natúr joghurt
1 evőkanál Dijoni mustár
1 teáskanál olívaolaj
só ízlés szerint
Piros tört chili paprika
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
Elkészítés:
A tejszínt a joghurttal összekeverjük, majd a mustárt, az olívaolajat, a sót és a tört chili paprikát hozzáadjuk. A metélőhagymát apróra összevágjuk és alaposan belekeverjük a szószunkba. Hűtőbe tesszük és 1 napig állni hagyjuk.