Mustáros-tejszínes szósz

Ennek a szósznak az ízét, a pikánsságát a dijoni mustár adja meg. A tejszín lággyá varázsolja, és igazán jól passzol majd a mustáros szószunk vörös vadabb ízű húsokhoz. Aki nem szereti a chilit, annak ajánlani tudom helyette a színes borskeveréket, vagy esetleg a rózsaborsot, a lényeg, hogy valódi dijoni mustárt használjunk.

 

Hozzávalók:

 

100 ml tejszín

100 ml natúr joghurt

1 evőkanál Dijoni mustár

1 teáskanál olívaolaj

só ízlés szerint

Piros tört chili paprika

2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma

 

Elkészítés:

 A tejszínt a joghurttal összekeverjük, majd a mustárt, az olívaolajat, a sót és a tört chili paprikát hozzáadjuk. A metélőhagymát apróra összevágjuk és alaposan belekeverjük a szószunkba. Hűtőbe tesszük és 1 napig állni hagyjuk.

hardalli_ve_kremali_sos-bd96c30b-3dee-4699-8df1-38c0ceedb2c0.jpg