Nyári zsenge leves, a zöldségkertből

Nincs is finomabb a saját kezűleg megtermelt, vegyszermentes zöldségeknél. Ezt a könnyű, lisztmentes nyári levest akár hidegen, langyosan, és melegen is fogyaszthatjuk, és a főtt tojást el is hagyhatjuk. Friss ropogós pirítóssal tálaljuk.

 

Hozzávalók:

 

2 szál újhagyma

3 közepes krumpli

1 kisebb zsenge cukkini

1 evőkanál vaj

1 csokor kapor

2 dl tejföl

1 liter alaplé

kevés citrom leve

só, bors ízlés szerint

4 főtt tojás / elhagyható

 

Elkészítés:

 A zöldségeket előkészítjük, megtisztítjuk, az újhagymát karikákra vágjuk, a krumplit apróra kockázzuk, a cukkinit félkarikákra vágjuk. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta az újhagymát, majd a krumplit és a cukkinit is hozzáadjuk, 2-3 percig kevergetve dinszteljük, átkeverjük, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és forrás után kb. 25- 30 perc alatt a zöldségeket puhára főzzük. A friss kaprot felaprítjuk, elkeverjük a tejföllel, és hőkiegyenlítéssel a levesbe öntjük, kis citromlével ízesítjük, és lehúzzuk a tűzről. Kockára vágott vagy szeletelt főtt tojást adunk hozzá tálaláskor.

kapros-krumpli-leves-fott-tojas1.jpg