Finn sárgabarackos lepény
Ennek a süteménynek pofonegyszerű az elkészítése, gyors, összekeverős, de a végeredmény még is mindenkit levesz a lábáról. Próbáljunk minél érettebb barackokat választani, de aki savanykásabb ízt szeretne elérni, készítse nem túl érettből.
Hozzávalók:
500 g sárgabarack
250 ml habtejszín
250 g finomliszt
150 g vaj
120 g kristálycukor
1 db tojás
2 g sütőpor
Elkészítés:
A vajat kikeverjük a cukorral, habverővel forgatva keverjük hozzá a tojást, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tejszínt. A kapott krémes tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük. A megmosott és félbevágott barackokat lefelé fordítva helyezzük a tésztára, sűrűn egymás mellé. Előmelegített sütőben 180 C fokon 45 perc alatt készre sütjük.