Finn sárgabarackos lepény

Ennek a süteménynek pofonegyszerű az elkészítése, gyors, összekeverős, de a végeredmény még is mindenkit levesz a lábáról. Próbáljunk minél érettebb barackokat választani, de aki savanykásabb ízt szeretne elérni, készítse nem túl érettből.

 

Hozzávalók:      

 

500 g sárgabarack

250 ml habtejszín

250 g finomliszt

150 g vaj

120 g kristálycukor

1 db tojás

2 g sütőpor

 

Elkészítés: 

A vajat kikeverjük a cukorral, habverővel forgatva keverjük hozzá a tojást, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tejszínt. A kapott krémes tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük. A megmosott és félbevágott barackokat lefelé fordítva helyezzük a tésztára, sűrűn egymás mellé. Előmelegített sütőben 180 C fokon 45 perc alatt készre sütjük.


finn-barackos-lepeny-recept-foto.jpg