Tejfölös banán fagylalt
Tejföllel még nem készítettem itthon házi fagylaltot, de a banánnak az édességéből, vesz el, krémes és egyben enyhén savanykás is lesz a desszertünk. Mindenképp ajánlom, hisz villámgyors, kevés alapanyag kell hozzá és egyszerű receptről van szó. Ha esetleg van otthon fagylaltgépünk, akkor még hamarabb is kanalazhatjuk, a hideg, hűsítő fagylaltunkat a teraszon.
Hozzávalók:
3 érett db nem túl érett banán
450 g zsíros tejföl
1 fél citrom leve és héja
1 mokkáskanál vaníliás cukor
3-4 kanál porcukor
Elkészítés:
A megtisztított banánokat villával összetörjünk, majd hozzáadjuk a sűrű tejfölt, a vanília aromát, a citrom levét, reszelt héját és az ízlés szerinti cukor mennyiséget. Pépet keverünk belőle. Hosszúkás tégelybe öntjük a fagyi alapot és betesszük a mélyhűtőbe dermedni. Fél óránként keverünk rajta egyet és a kívánt szilárdságig fagyasztjuk. Mikor megszilárdult a fagyi, kehelyben vagy tölcsérben kiadagolva kínáljuk, tetejére szórunk egy csipet fahéjas cukrot és banánnal díszítjük.