Tejfölös banán fagylalt

Tejföllel még nem készítettem itthon házi fagylaltot, de a banánnak az édességéből, vesz el, krémes és egyben enyhén savanykás is lesz a desszertünk. Mindenképp ajánlom, hisz villámgyors, kevés alapanyag kell hozzá és egyszerű receptről van szó. Ha esetleg van otthon fagylaltgépünk, akkor még hamarabb is kanalazhatjuk, a hideg, hűsítő fagylaltunkat a teraszon.

 

Hozzávalók:

3 érett db nem túl érett banán

450 g zsíros tejföl

1 fél citrom leve és héja

1 mokkáskanál vaníliás cukor

3-4 kanál porcukor

 

Elkészítés:

A megtisztított banánokat villával összetörjünk, majd hozzáadjuk a sűrű tejfölt, a vanília aromát, a citrom levét, reszelt héját és az ízlés szerinti cukor mennyiséget. Pépet keverünk belőle. Hosszúkás tégelybe öntjük a fagyi alapot és betesszük a mélyhűtőbe dermedni. Fél óránként keverünk rajta egyet és a kívánt szilárdságig fagyasztjuk. Mikor megszilárdult a fagyi, kehelyben vagy tölcsérben kiadagolva kínáljuk, tetejére szórunk egy csipet fahéjas cukrot és banánnal díszítjük.

ahr0chmlm0elmkylmkyzlmjwlmjsb2dzcg90lmnvbsuyri1uuwtllthobfhmzyuyrlyweey4ahjda1vjjtjgqufbqufbqufwc3mlmkzfcwppdxnmsvjxc1pobmtrvhlszhvqeglxtlhiueu2aefdtgncjtjgczy0mcuyrklnr18yode2lkpqrw.jpg