Rozmaringos-fokhagymás sült cékla
Ugyebár köztudott, hogy a cékla mennyire egészséges így hát együnk belőle annyit, amennyit csak tudunk. Tökéletes sült húsok, mellé köretként. Diétázóknak krumpli helyett ajánlom, finom fűszeres, kevés kalória tartalmú és egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
50 dkg cékla
1 fej fokhagyma
4 teáskanál olívaolaj
1 ág rozmaring
Só
Bors
Elkészítés:
A céklát alaposan megmossuk, megdörzsöljük, megpucoljuk, majd nagyságtól függően ketté vagy négy részre vágjuk. Pakoljuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk a szeletek közé a fokhagymagerezdeket. Az olíva olajat keverjük össze sóval és borssal, majd locsoljuk meg vele a céklát. Pihentessük fél órán át, hogy az ízek jól átjárják a zöldséget. Tegyük hozzá rozmaringleveleket, majd tegyük előmelegített sütőbe. 170 fokon 45-55 percig készre sütjük.