Rozmaringos-fokhagymás sült cékla

Ugyebár köztudott, hogy a cékla mennyire egészséges így hát együnk belőle annyit, amennyit csak tudunk. Tökéletes sült húsok, mellé köretként. Diétázóknak krumpli helyett ajánlom, finom fűszeres, kevés kalória tartalmú és egyszerű elkészíteni.

 

Hozzávalók:

50 dkg cékla

1 fej fokhagyma

4 teáskanál olívaolaj

1 ág rozmaring

Bors

 

Elkészítés:

A céklát alaposan megmossuk, megdörzsöljük, megpucoljuk, majd nagyságtól függően ketté vagy négy részre vágjuk. Pakoljuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk a szeletek közé a fokhagymagerezdeket. Az olíva olajat keverjük össze sóval és borssal, majd locsoljuk meg vele a céklát. Pihentessük fél órán át, hogy az ízek jól átjárják a zöldséget. Tegyük hozzá rozmaringleveleket, majd tegyük előmelegített sütőbe. 170 fokon 45-55 percig készre sütjük.

21240134_4f6dcaefd9f9dc20041269d316ca63ed_wm.jpg