Kakukkfüves padlizsánkrémleves

A padlizsán elég erős markáns ízű zöldség, de nagyon finom krémleves készíthető belőle. A tejszín krémesebbé, és lágyabbá teszi. A sütést leszámítva villámgyorsan elkészül, hétköznapokra, tökéletes ebéd vagy vacsora.

 

Hozzávalók:

1 db padlizsán

1 evőkanál olívaolaj

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

150 ml főzőtejszín

1 csipet só

1 csipet fekete bors

Kakukkfű ízlés szerint

 

 Elkészítés:         

A megmosott padlizsánt kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk és 175 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a megtisztított vörös és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olíva olajon megpirítjuk. Ha elkészült a padlizsán, kivesszük a sütőből és egy kanállal kikaparjuk a belsejét és pár percig pirítjuk a hagymával együtt, majd felöntjük kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi a hagymás padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, és 10 perc főzés után, botmixerrel pürésítjük. Végül hozzáadjuk hőkiegyenlítéssel a tejszínt is. Megvárjuk, míg újra felforr, és tálaláskor kakukkfűvet és kevés tejszínt szórunk, csurgatunk a tetejére.

padlizsankremleves-recept-foto.jpg