Fetás sült édesburgonya, balzsamos hagymával és áfonyával

Ínyencek figyelem! Egy tökéletes édesburgonyás köretnél nincs jobb. Bármilyen hús mellé passzol, a feta sajttól enyhén sós lesz, a balzsamos hagymától édeskés. Hm… Igazi ízkavalkád. Ne hagyjátok ki.

 

Hozzávalók:

 

2 nagyobb darab édes burgonya

2 vöröshagyma

2 teáskanál olaj

1 evőkanál cukor

4 evőkanál balzsamecet

1/2 teáskanál kakukkfű (friss vagy szárított)

Só, bors, chili pehely

150 g fetasajt

100 g szárított áfonya

 

Elkészítés:

A megtisztított édesburgonyát szeletekre vágjuk, közben a sütőt előmelegítjük 200 ° C-ra. Az édes burgonya szeleteket, sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, majd 20-30 perc alatt a sütőben, készre sütjük. Időközben elkészítjük a balzsamos hagymát. Hámozzuk meg a hagymát, és aprítsuk fel, majd rövid idő alatt forró olajon pirítsuk meg egy kicsit. Adjuk hozzá a cukrot, pirítsuk tovább. Végül hozzáadjuk a balzsamecetet, és kakukkfűvel, sóval, borssal és egy kis chilivel fűszerezzük. Nagyobb darabokra, vágjuk a áfonyát. Amikor az édesburgonya kész, eloszlattatjuk rajta a balzsamos hagymát, fetasajtot, és a tetejét megszórjuk áfonyával.

su_kartoffel-crostini-4.jpg