Fetás sült édesburgonya, balzsamos hagymával és áfonyával
Ínyencek figyelem! Egy tökéletes édesburgonyás köretnél nincs jobb. Bármilyen hús mellé passzol, a feta sajttól enyhén sós lesz, a balzsamos hagymától édeskés. Hm… Igazi ízkavalkád. Ne hagyjátok ki.
Hozzávalók:
2 nagyobb darab édes burgonya
2 vöröshagyma
2 teáskanál olaj
1 evőkanál cukor
4 evőkanál balzsamecet
1/2 teáskanál kakukkfű (friss vagy szárított)
Só, bors, chili pehely
150 g fetasajt
100 g szárított áfonya
Elkészítés:
A megtisztított édesburgonyát szeletekre vágjuk, közben a sütőt előmelegítjük 200 ° C-ra. Az édes burgonya szeleteket, sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, majd 20-30 perc alatt a sütőben, készre sütjük. Időközben elkészítjük a balzsamos hagymát. Hámozzuk meg a hagymát, és aprítsuk fel, majd rövid idő alatt forró olajon pirítsuk meg egy kicsit. Adjuk hozzá a cukrot, pirítsuk tovább. Végül hozzáadjuk a balzsamecetet, és kakukkfűvel, sóval, borssal és egy kis chilivel fűszerezzük. Nagyobb darabokra, vágjuk a áfonyát. Amikor az édesburgonya kész, eloszlattatjuk rajta a balzsamos hagymát, fetasajtot, és a tetejét megszórjuk áfonyával.