Vegetáriánus padlizsánfasírt
Fasírtot sokféleképpen készíthetünk, ma egy húsmentes, zöldséges nem hétköznapi receptet készítek el nektek. Inkább, friss salátákhoz illik. Kívül ropogós, belül, jellegzetes lágy, krémes padlizsán ízű. Vendégváró, partifalatkáknak is tökéletesen megállja a helyét.
Hozzávalók:
3 db padlizsán
1 db tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg parmezán
10 dkg zsemlemorzsa
Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott padlizsánokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 °C - on süssük meg, kb. 35 - 40 perc alatt. Ha langyosra hűlt, húzzuk le a héját és a húsát villával törjük össze. Adjuk hozzá a tojást, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a reszelt parmezánt és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható masszát kapjunk. Ízesítsük sóval és borssal. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, majd formáljuk a masszából golyókat, forgassuk meg zsemlemorzsában és forró olajban süssük ki.