Pikáns csirkecombok, házi fűszerezéssel

A füstös paprika íz, a fokhagyma, hagyma aromája, a barna cukor, ahogy karamellizálódik a fűszerekkel mind, mind egy különleges ízvilágot ad ennek a szaftos, tökéletes csirkecombnak. Hétvégi fogásnak kiváló. Varázsold el te is a családot.

 

Hozzávalók:


8 db felső csirkecomb

Só, ízlés szerint

2 ek majonéz

Petrezselyem

2 ek fűszerpaprika

1 ek fokhagymapor

1 ek vöröshagymapor

1 ek őrölt feketebors

1 tk cayenne bors

1 ek barna cukor

 

Elkészítés:

Első lépésben, keverjük össze a száraz fűszereket. Egy nagyobb zacskóban vagy keverőtálban mixeljük össze a fűszer keveréket a sóval és a majonézzel. Adjuk hozzá a csirkecombokat és alaposan keverjük össze, hogy mindenhol bevonja a massza a húst. Ha ezzel elkészültünk, hagyjuk egy félórát a hűtőben pihenni a combokat, hogy legyen ideje átvenni a csodás fűszerek ízét. Ha kivettük a hűtőből, hagyjuk szoba hőmérsékletűre átmelegedni. Tegyük a húsokat egy tűzálló tálba, fedjük le alufóliával és tegyük be az előmelegített sütőbe 45-55 percre. Az utolsó 5-10 percre vegyük le a fóliát, hogy ropogósra meg tudjon sülni a bőre. Végül, tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.
csirkecomb.jpg