Bazsalikomos Thai csirkeleves

Ez a fantasztikus leves, harmonikus, egzotikus lágy és bársonyos. Gyorsan és könnyen elkészíthető, még akár sütőben is, lassú tűzön. Fontos, hogy friss bazsalikomot használjunk, mert az hozza ki igazán a meglévő ízeket. Laktóz és glutén érzékenyek is bátran fogyaszthatják.

 

Hozzávalók:

 
1 evőkanál földimogyoró- vagy repceolaj

1 evőkanál thai vörös curry paszta

2 fokhagyma-gerezd

20 dkg csirkemell

2 dl kókusztej

2 evőkanál halszósz

2 teáskanál barna cukor

10 dkg zöldbab

1 csésze babcsíra

1 evőkanál finoman apróra vágott friss bazsalikommal

2 evőkanál lime juice

1 chili paprika

 

Elkészítés:

Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőbe. Adjuk hozzá a curry pasztát és a fokhagymát, és keverjük 1 percig.  Majd adjuk hozzá a kókusztejet, a halszószt és a barna cukrot, és forraljuk fel. Ha felforrt, adjuk hozzá a zöldbabot, majd főzzük 10 percig, fedetlen állapotban. Utána jöhet a babcsíra, a csirkemell és a mogyorós. Pároljuk 15 percig. Ha puha a hús és a zöldség, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a bazsalikomot és a lime juice-t. A SPOON-t tálakba díszítjük, extra bazsalikommal, mogyoróhagymával és szeletelt piros chilivel tálaljuk.

thai_csirkeleves.jpg