Bazsalikomos Thai csirkeleves
Ez a fantasztikus leves, harmonikus, egzotikus lágy és bársonyos. Gyorsan és könnyen elkészíthető, még akár sütőben is, lassú tűzön. Fontos, hogy friss bazsalikomot használjunk, mert az hozza ki igazán a meglévő ízeket. Laktóz és glutén érzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
1 evőkanál földimogyoró- vagy repceolaj
1 evőkanál thai vörös curry paszta
2 fokhagyma-gerezd
20 dkg csirkemell
2 dl kókusztej
2 evőkanál halszósz
2 teáskanál barna cukor
10 dkg zöldbab
1 csésze babcsíra
1 evőkanál finoman apróra vágott friss bazsalikommal
2 evőkanál lime juice
1 chili paprika
Elkészítés:
Hevítsünk olajat egy nagy serpenyőbe. Adjuk hozzá a curry pasztát és a fokhagymát, és keverjük 1 percig. Majd adjuk hozzá a kókusztejet, a halszószt és a barna cukrot, és forraljuk fel. Ha felforrt, adjuk hozzá a zöldbabot, majd főzzük 10 percig, fedetlen állapotban. Utána jöhet a babcsíra, a csirkemell és a mogyorós. Pároljuk 15 percig. Ha puha a hús és a zöldség, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a bazsalikomot és a lime juice-t. A SPOON-t tálakba díszítjük, extra bazsalikommal, mogyoróhagymával és szeletelt piros chilivel tálaljuk.