Pulykamell tempurabundában

Ha unod már a hagyományos panírozási módot, és picit változtatnál, akkor ezt a receptet feltétlen próbáld ki. Bármilyen hússal elkészítheted, és minden köret passzol hozzá. Ezzel a bundás hússal, nem tudsz mellé lőni, mindenki nagy kedvence. Mivel ropogós bundájú, nagyon illenek hozzá a szószok, és különböző mártogatós finomságok. Mi itthon márványsajtos öntettel szoktuk fogyasztani és friss salátával.

 

Hozzávalók:

1 kg pulykamell

100 g liszt

100 g keményítő

1 db tojás

1 mk sütőpor

1 mk fokhagymapor

Ízlés szerint só

Ízlés szerint fehér bors

250 ml hideg víz

Szükség szerint étolaj sütéshez

 

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott mellhúst ujjnyi csíkokra felvágjuk és sózzuk, borsozzuk. A bundához a száraz hozzávalókat összekeverjük, mehet bele a tojás és a hideg víz és jól elkeverjük. A mellhúsokat a masszába mártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük, majd alaposan papírtörlőn lecsöpögtetjük.

photo.jpg