Kínai tojáscseppleves, sült wonton tésztával

A kínaiak egyik legkedveltebb levese a tojáscseppleves, amely tökéletes választás őszi-téli nyirkosabb napokra. Sokféle változata van, de ez a recept egy klasszikus, amelyet otthon is könnyen elkészíthetünk.

 

Hozzávalók:


1 l csirke alaplé

1/2 teáskanál szezám olaj

3/4 teáskanál só

1/8 teáskanál cukor

1/8 teáskanál fehér bors

1/2 teáskanál kurkuma

3 evőkanál kukoricakeményítő

3 tojás

Mogyoró, apróra vágva

 

Elkészítés:

Egy lábasban, forraljuk fel a csirke alaplevünket. Keverjük hozzá a szezám olajat, sót, cukrot, fehér borsot, és a kurkumát. Ezután folytonos keverés mellett, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, amit, egy negyed csésze vízben előtte simára kevertünk.  2-3 percig főzzük a levesünk, majd kanállal alaposan keverjük meg körkörös mozdulatokkal, és szépen lassan csúrgassuk bele a felvert tojásokat. Pár percig méf forraljuk majd levesszük a tűzről. Apróra vágott mogyoróval meghintjük. Ropogósra sült wonton tésztával tálaljuk.

egg-drop-soup-5.jpg