Kínai tojáscseppleves, sült wonton tésztával
A kínaiak egyik legkedveltebb levese a tojáscseppleves, amely tökéletes választás őszi-téli nyirkosabb napokra. Sokféle változata van, de ez a recept egy klasszikus, amelyet otthon is könnyen elkészíthetünk.
Hozzávalók:
1 l csirke alaplé
1/2 teáskanál szezám olaj
3/4 teáskanál só
1/8 teáskanál cukor
1/8 teáskanál fehér bors
1/2 teáskanál kurkuma
3 evőkanál kukoricakeményítő
3 tojás
Mogyoró, apróra vágva
Elkészítés:
Egy lábasban, forraljuk fel a csirke alaplevünket. Keverjük hozzá a szezám olajat, sót, cukrot, fehér borsot, és a kurkumát. Ezután folytonos keverés mellett, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, amit, egy negyed csésze vízben előtte simára kevertünk. 2-3 percig főzzük a levesünk, majd kanállal alaposan keverjük meg körkörös mozdulatokkal, és szépen lassan csúrgassuk bele a felvert tojásokat. Pár percig méf forraljuk majd levesszük a tűzről. Apróra vágott mogyoróval meghintjük. Ropogósra sült wonton tésztával tálaljuk.