Zöldséges bulgur

A bulgur az utóbbi időszakban egyre jobban terjedő alapanyag! Egészséges és kiadós gabonaféle. Nyáron zöldségekkel és sajttal bolondítva tökéletes étel, nem mellesleg gyorsan és könnyen elkészíthető, főételként és köretként is fogyasztható.

Hozzávalók:

25 dkg bulgur

10 dkg krém vagy feta sajt (ki melyiket szereti)

2 gerezd fokhagyma

1 lilahagyma

3 paradicsom

1 kisebb cukkini

1 marék olajbogyó

olívaolaj

1 kiskanál provence-i fűszerkeverék

só,bors

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel őket. A hagymát, olajbogyót és a fokhagymát vékony szeletekre, a paradicsomot és a cukkinit kockákra vágjuk. Két evőkanál olívaolajat serpenyőben felforrósítunk, majd hozzá adjuk az imént felszeletelt zöldségeket az olajbogyó kivételével. Ha ez megvan, öntsük rá a bulgurt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meghintjük a fűszerkeverékkel. Alaposan kavarjuk össze, majd adjuk hozzá az olajbogyókat és 2-5 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett. Ezután legalább 5 dl forró vízzel öntsük fel a keveréket és még 10 percig pároljuk. Majd vegyük le a tűzről és fedő alatt még néhány percig hagyjuk a saját gőzében. És már lehet is tálalni, a tetejére mindenki ízlés szerint rakhat sajtot.

bulgur.jpg

További receptek itt.