Sertéssült, ázsiai mártással

Ez a csodálatos ázsiai mártás, tökéletesen illik a sertéshúshoz, csirkéhez, pulykához. Nem csak mártásnak megfelelő, hanem grillezéshez, pácként is használhatjuk egyaránt. 

 

Hozzávalók:

                                                                                  :

1 kis vöröshagyma apróra vágott

5 evőkanál ketchup

3 evőkanál méz

3 evőkanál vizet

3 evőkanál szójaszósz

2 gerezd fokhagyma darált

1 teáskanál gyömbér

1 evőkanál mirin

1 evőkanál rizs ecet

0,60 kg sertéscomb/karaj

2 csésze basamatirizs főzve

 

Elkészítés:

A lesózott, sertéshúsunkat szeletben, vagy egészben tegyük tepsibe, sütőzacskóba, majd kb. 175 fokon süssük lassan 50 perc alatt készre. Eközben készítsük el az ázsiai mártást. Egy tálban keverjük össze a ketchupot, a mézet, a szójaszószt, vizet, a fokhagymát, a gyömbért, mirint és a rizs-ecetet. Az egyesítés után tegyük egy kis serpenyőbe a tűzhely tetejére, és folyamatos keverés közben forraljuk fel, kb 5 percig. Ha kész a húsunk, tálaljuk basmati rizzsel, és öntsük le az isteni ázsiai mártással.

asian-pork-shoulder-4-683x1024_1.jpg