Aranyló karfiolleves vörös cheddarral
Ennek a levesnek az elkészítése nem bonyolult feladat, mégis látványos, finom fogást kapunk. A vörös cheddar sajt pedig hihetetlenül jól harmonizál a karfiollal.
1 nagyobb fej karfiol
1 fej vörös hagyma
20 dkg vörös cheddar
1 kis pohár 12%-os tejföl
só, bors
Az apróra vágott hagymát és a rózsáira szedett karfiolt olajon pirítsuk meg. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük puhára és ekkor adjuk hozzá a kis dobozos tejfölt. Reszeljük bele a cheddar felét, a másik felét hagyjuk meg a leves tetejére.
Az egészet botmixerrel turmixoljuk krémesre és sózzuk, borsozzuk.
A tálalásnál szórjuk a maradék sajtot a krémleves tetejére. Kínálhatjuk pirítóssal, pirított dióval.
További recepteket itt olvashatsz.