Aranyló karfiolleves vörös cheddarral

Ennek a levesnek az elkészítése nem bonyolult feladat, mégis látványos, finom fogást kapunk.  A vörös cheddar sajt pedig hihetetlenül jól harmonizál a karfiollal.

Hozzávalók: 

1 nagyobb fej karfiol 

1 fej vörös hagyma

20 dkg vörös cheddar

1 kis pohár 12%-os tejföl

só, bors

 

Az apróra vágott hagymát  és a rózsáira szedett karfiolt olajon pirítsuk meg. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük puhára és ekkor adjuk hozzá a kis dobozos tejfölt. Reszeljük bele a cheddar felét, a másik felét hagyjuk meg a leves tetejére.

Az egészet botmixerrel turmixoljuk krémesre és sózzuk, borsozzuk.

A tálalásnál szórjuk a maradék sajtot a krémleves tetejére. Kínálhatjuk pirítóssal, pirított dióval.

További recepteket itt olvashatsz.