Guba másként, túrósan

Nagyon szeretem a mákos gubát, de mivel a túró bármilyen formában jöhet, így ez a változat is nagy kedvenc lett. Lágy, krémes édes finomság, mely gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

- 50 dkg túró

- 2 dl tejszín

- vanília aroma, vagy 1 vanília rúd kikapart belseje

- 15 dkg cukor

- 6-8 kifli

- 10 dkg sárgabaracklekvár

- 5 dkg aszalt sárgabarack

A túrót, tejszínt, cukrot és a vaníliát keverjük össze. Vágjuk a kifliket vastagabb karikákra és forgassuk meg a tejszínes túrós masszában. Az áztatott kiflik egyharmadát tegyük hőálló edénybe és csepegtessünk rá 1-2 kanál lekvárt. Erre kerül újabb réteg kifli, majd ismét lekvár, végül a maradék kiflit is tegyük a tetejére.

turos_guba.jpg

Szórjuk meg aszalt sárgabarackkal és 160 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára.

További finomságok itt.