Villámgyors, illatos házi pesto
Gyorsan elkészíthető, tele van tápanyaggal, vitaminnal, és ásványi anyagokkal.
Húsokat, tésztákat, leveseket, szendvicseket zamatosabbá, ízletesebbé varázsolhatjátok pillanatok alatt. Készítsétek el Ti is, a saját ízléseiteknek megfelelőt. Pestora fel!
Hozzávalók:
2 bögre friss bazsalikomlevél
fél bögre parmezán
fél bögre extra szűz olívaolaj
3 teáskanál fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg a fenyőmagot. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg, különben keserű lesz. A bazsalikomleveleket mossuk meg, majd rakjuk a fenyőmaggal és a fokhagymával együtt egy robotgépbe. Mixeljük krémesre körülbelül hat-nyolc perc alatt. Öntsük hozzá az olívaolajat, végül keverjük hozzá a sót, a borsot és a reszelt parmezánt. Tegyük kis tálkákba vagy üvegekbe, zárjuk le légmentesen, különben elkezd sötétedni, és sokat veszít a frissességéből. Tartsuk száraz, hűvös helyen. A fenyőmagot helyettesíthetjük dióval, mandulával, mogyoróval, rakhatsz még hozzá pisztáciát, spenótot, snidlinget, petrezselymet, rozmaringot. Lila színű bazsalikommal és aszalt paradicsommal színpompás „vörös pestókat” készíthetünk.