Paradicsomos grillezett rákfarok, bagettel
Sokféle ehető garnélarákot lehet vásárolni a boltokban, amelyek nagyon finomak és tápanyagokban gazdagok. Tudom, nem olcsó mulatság, de azért érdemes beépítenünk az étrendünkbe, legalább 1-2 hetente. Viszont, a jó oldala hogy gyorsan elkészül, egészséges és pompás falatokat készíthetünk belőle. Bátran fűszerezd.
Hozzávalók:
1 kg 16/20-as rákfarok
4 gerezd fokhagyma
6 db paradicsom
1 fej lilahagyma
1 csokor petrezselyem
0,5 dl balzsamecet
1 dl olívaolaj
1 db bagett
só
bors
1 db citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, majd összekeverjük a rákokkal, kevés olívaolajat öntünk rá, és hűtőbe tesszük. 1 óra hosszát állni hagyjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, magházukat kivesszük, és apró kockára vágjuk. Tálba helyezzük, rátesszük a finomra vágott lilahagymát, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot, balzsamecetet és a maradék olívaolajat. A rákokat serpenyőben meggrillezzük, közben a pácolajjal kevergetjük, akkor jó, ha a páncélja kipirosodik. A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk, majd a paradicsomot rákanalazzuk a kenyérszeletekre. A rákokat frissen, melegen, megpucoljuk, és fogyaszthatjuk is.