Fahéjas bulgur felfújt
Amióta megkóstoltam a bulgurt, nem nagyon készül nálunk rizs, mivel számomra sokkal finomabb köret főzhető belőle. Próbáltam már sima, zöldséges, valamint édes, tejbe bulgur formában. Most felfújtat készítettem, és így is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 csésze bulgur - 2,5 dl
- 2 csésze tej
- ízlés szerint cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 vaníliás cukor
- 3 tojás
- kerülhet bele: aszalt gyümölcs, kandírozott narancshéj, mazsola, apróra vágott dió, csokicsepp stb...
A bulgurt a tejjel, cukorral, fahéjjal, vaníliával főzzük puhára. Amikor már langyos keverjük hozzá a tojások sárgáját, valamint az aszalt gyümölcs, mazsola stb. is ilyenkor mehet bele.
A tojások sárgáját verjük kemény habbá és óvatosan keverjük az édes, illatos bulgurhoz.
Vajazott formába - tepsi, jénai, torta - öntsük a krémünket és 170 fokra előmelegített sütőben süssük pirosra.
Tálalhatjuk vanília öntettel, pirított magokkal, a variációknak csak a képzeletünk szabhat határt. Fűszereket is használhatunk bátran, el tudom képzelni mézeskalács fűszerkeverékkel, reszelt almával gazdagítva, mákosan reszelt citromhéjjal vagy gyömbéres narancsos változatban. Jó kísérletezést mindenkinek.
További ötleteket itt olvashatsz.