Készüljünk a Húsvétra - Zöldségek aszpikban

Ebben a receptben az a legjobb, hogy ízlés szerint variálható. Készülhet csak zöldségekkel, de mehet bele csirkehusi, főtt tojás is. Bármilyen szilikonformába tehetjük, vagy nagyobb jénaiba, akkor torta szerű lesz. Amennyiben tojásformát szeretnénk, tojáshéjba kell tölteni. Ehhez a szélesebbik felénél, a tetejéhez közel törjük fel a tojást. Öntsük ki tartalmát majd mossuk el alaposan. Ebbe kell majd visszatölteni a zöldségeket és a levest.

Hozzávalók:

- 2 ek. zselatinpor

- 1 dl hideg víz

- konzerv kukorica, borsó

- csíkokra vágott kaliforniai paprika

- apróra vágott sonka, főtt csirkemell,

- ízlés szerint főtt tojás kockára vágva

- 4 dl világos tyúkhúsleves

- friss petrezselyem

 A zselatint tegyük egy tálba, öntsük fel vízzel és hagyjuk egy órát állni.

A formákba rakjunk egy petrezselyem levelet, majd minden hozzávalóból ízlés szerint rétegezzünk bele. 

A forró húslevesben keverjük el a zselatint, majd öntsük a formákra.

Tegyük egy éjszakára hűtőbe, hogy megszilárduljon.

Másnap vegyük ki a formákból és tálaljuk.

aszpikos_tojas.jpg

További recepteket itt találsz.