Spenótos-juhtúrós hajdinás rakott tészta
Egy viszonylag gyors, rakott tészta vacsorára. Szeretem a sütőben készült ételeket, mert az összeállítása nem sok idő, és amíg a sütőben elkészül, akár egy egyszerű desszertre is futja még az idő. A családban sokan szeretik Nálunk a hajdina tésztát, de bármilyen másfajta tésztával is készíthetitek. Ha húsosabbra szeretnéd a rakottat, akkor darált hússal igazán ízletes és szaftosabb lesz az étel. Az elkészítése rajtatok áll. Hajrá!
Hozzávalók:
50 dkg hajdina tészta
50 dkg spenót (mirelit)
25 dkg juhtúró
10 dkg frissen reszelt parmezán
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
2 evőkanál vaj
15 dkg bacon
10 dkg durvára tört dió
Só
Frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben. Ha elkészült, csöpögtessük le, és tegyük félre. Egy serpenyőben pirítsuk, ki az apróra vágott bacon szalonnát majd adjuk hozzá a szeletekre vágott fokhagymát. Majd tegyük rá a spenótot és fedő alatt hagyjuk megpárolódni. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tejfölt keverjük össze a juhtúróval egy külön edényben. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, tegyük az aljára a tészta felét, arra jöhet a tejfölös massza fele, majd a spenót fele, aztán még egy réteg tészta, és mindenből még egy réteg. A tetejét szórjuk meg a parmezánnal és a durvára darabolt dióval. Előmelegített sütőbe 180 fokon, körülbelül 20-25 percig készre sütjük.