Lazac fűszeres ropogós morzsával
A lazac akkor finom, ha belül szaftos, kívül ropogós, sok fokhagymával készül, egy pici citrommal megbolondítva. Gyorsan elkészül, és csodás színű kombinációt alkot a madársalátával.
Hozzávalók:
1 db lazac derék vagy 8 szelet filé
1 csésze zsemlemorzsa
1 csésze reszelt parmezán
2-3 kanál aprított petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagyma
1/3 csésze olvasztott vaj
2-3 kanál Dijoni mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
kevés olíva olaj
1 csomag madársaláta
Elkészítés:
A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, és gyengén besózzuk. 20 percet állni hagyjuk. Míg pihen a hal, addig elkészítjük a fűszeres morzsát. Egy tálba tesszük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezán, a vágott petrezselymet, az olvasztott vajat, a reszelt fokhagymát és a citromhéjat. Összekeverjük, és kevés sóval ízesítjük. Egy tálba kevés olajat forrósítunk és a lazac szeleteket bőrükkel lefelé, hirtelen megkapatjuk, hogy piros-ropogós legyen a bőre. Ez után megkenjük a halak tetejét a mustárral, majd elosztjuk rajtuk a fűszeres morzsát. Betoljuk a tálat kb. 15-18 percre a forró, 220 °C-os sütőbe sülni. Ha megpirult a halszeletek tetején a morzsa, akkor már el is készült. Madársalátával és citrommal máris tálalhatjuk az ételt. Tartármártást is kínálhatunk hozzá.