Minifánk variációk

Itt a farsang,  áll a bál, a minifánk csak ránk vár! Készítsünk minifánkokat olajszag nélkül , sütőben! Hidd el, te is imádni fogod és a kis vendégeid is. 

Tepsis mini fánk, 12 db

Hozzávalók:

12,5 dkg liszt

1 evőkanál sütőpor

2 evőkanál nádcukor

2 evőkanál olvasztott vaj

90 ml tej

1 db tojás

csipet só

Díszítés: 

– használhatsz darált mandulát, darált nádcukorral keverve

– olvasztott csokit, amibe belemártod a tetejét, vagy egyszerűen egy kiskanállal megcsíkozod

– az olvasztott csoki tetejére dekorcukorkát , kókuszt, szárított rózsaszrmot, aszalványokat is szórhatsz attól igazán színes és vidám lesz

– melegíthetsz mellé finom lekvárt is

Elkészítés: 

1. Keverd bele a lisztbe a sütőport és szitáld egy nagy tálba. Add hozzá a cukrot és a sót. A tojást verd fel egy kis bögrében, add hozzá az olvasztott (de nem forró) vajat, majd a tejet és öntsd a lisztes keverékhez, és keverd jól össze.

2. Kapcsold be a sütőt 160 fokra, hogy előmelegedjen.

3. Vedd elő a fém sütőformát és az ujjad segítségével, olajjal, vékonyan kenegesd meg. (A szilikont nem kell kikenni semmivel.)

4. Evőkanál segítségével tedd a tésztát a kis formákba, de maximum háromnegyedéig.

5. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készül el.

6. Érdemes még melegen megszórni a mandulás-cukros keverékkel, hogy ráolvadjon.s-o-c-i-a-l-c-u-t-732709-unsplash.jpg