Churros… a mexikói fánk

A churros a Spanyolok világhírű fánkja. Sült tésztarudacskák fahéjas cukorba forgatva, isteni illattal. Készíts otthon hozzá csokoládé mártogatóst, akár fehér csokoládéból is. Az egész család nagy kedvence lesz. Nassolásra fel!

Hozzávalók:

Bevonathoz:

14 dkg cukor

2 teáskanál őrölt fahéj

Fánkhoz:

2 teáskanál kristálycukor

3,3 dl víz

2 csipet só

3 evőkanál étolaj

20 dkg liszt

 

Elkészítés:

A bevonathoz a cukrot keverjük össze a fahéjjal. Egy lábasban tegyük fel melegedni vizet, majd tegyük hozzá a cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr, húzzuk le a tűzhelyről és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává összeáll a tészta. Ekkor érdemes még rámelegíteni, akkor lesz igazán jó! Egy széles lábasban forrósítsunk fel étolajat 180 fokosra. Ha kicsit kihűlt a masszánk, tegyük habzsákba, majd a forró olajba kb. 8-10 cm hosszú rudakat nyomunk. Addig süssük őket, míg szép aranybarnák lesznek és átsülnek. Az olajból kivéve itassuk le róluk a felesleges olajat, majd az előkészített fahéjas cukorba forgassuk bele. Csokiszósszal tálaljuk.

churrosjo.jpg