Sajtkrémes, mini répatortácskák
A család részére, Húsvéti süteménynek, tökéletes választás a mini répatortácskák. Készítsük a gyerekekkel el, és legyen móka és kacagás a desszert sütés. Aki attól fél, hogy érződni fog a répa íze, annak garantálom, hogy nem fog. Bátran, próbáljátok ki.
Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa reszelve2 tojás
1,25 dl olaj
1 narancs reszelt héja
1 banán
12 dkg finomítatlan nádcukor
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
25 dkg liszt
5 dkg durvára vágott dió
2 dkg vaj, a forma kikenéséhez
Tejére:
5 dkg natúr krémsajt
8 dkg porcukor
1 evőkanál tej
Dió
Elkészítés:
A tojást a cukorral kihabosítjuk, és fokozatosan hozzáadagoljuk az olajat. A banánt villával szétnyomkodjuk, a répával, a narancshéjjal együtt a masszához adjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a dióval és a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd a kivajazott formákat 3/4-éig töltjük. 175 fokon 30 perc alatt, aranybarnára sütjük. Elkészítjük a mázat. A krémsajtot a porcukorral kikeverjük. Ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk a kívánt állag eléréséig. A kihűlt tortácskákat bevonjuk a krémmel, és dióval díszítjük.